Το «The Restaurant Project» κατέβηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Σκρα 3 για να συναντήσει τον Σπύρο Απταλίδη μάγειρα και ιδιοκτήτη του εστιατορίου By the Cook. Εκεί είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε ένα πιάτο οι μακαρονάδες θα λατρέψετε. Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, καπνιστή πανσέτα και τοματίνια μινιόν Lucia’s farm
Συνταγή (4 άτομα)
- 1 συσκευασία τοματίνια μινιόν Lucia’s Farm
- 100γρ φύλλα ρόκας
- 20 γρ κουκουνάρι
- 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 50ml ελαιόλαδο
- 100 γρ καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 500 γρ λιγκουίνι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά στο χρόνο που απαιτείται σύμφωνα με την συσκευασία τους και κρατάμε λίγο νερό από το βράσιμο
- Χτυπάμε τα φύλλα ρόκας, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο multi μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τους κύβους της πανσέτας και τα τοματίνια μέχρι να αρχίσουν να γυαλίζουν.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το πέστο ρόκας και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο
- Μόλις αρχίσει η σάλτσα μας να δένει, προσθέτουμε τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα
Ευχαριστούμε το εστιατόριο By the Cook για τη φιλοξενία του
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το εστιατόριο By the Cook στην οδό Σκρα 3, στην Θεσσαλονίκη
Google Maps: https://goo.gl/maps/KUPcC1i2iGpZFK8o6
*Το By the cook του Σπύρου Απταλίδη βρίσκεται στην Σκρα, ένα urban στενάκι πίσω από την Αγία Σοφία με Άλεξ. Σβώλου. Βασισμένο στο κρέας και στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την δημιουργική μεσογειακή κουζίνα.
Άλλες συνταγές του By the Cook με τοματίνια Lucia’s Farm:
Χταπόδι ξιδάτο με σαλάτα νισουάζ
Αρνίσια παϊδάκια με πουρέ αρακά και ψητά τοματίνια
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: