σαλάτα με τόνο
15 Μαΐ

The Restaurant Project: Greek style tuna salad by Gazi College

Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από μία δροσερή σαλάτα για ένα ζεστό ανοιξιάτικο απόγευμα; Ούτε εμείς! Γι’αυτό το λόγο στα πλαίσια του “The Restaurant Project” επισκεφθήκαμε το *Gazi College, όπου ο σεφ Γιώργος Πρίντεζης ετοίμασε για εμάς μία σαλάτα με τόνο ή αλλιώς Greek style tuna salad όπως είναι η επίσημη ονομασία της.

Υλικά

 

  • 80 γρ τοματίνια fiesta Lucia’s farm
  • 30 γρ γαλλική σαλάτα κομμένη
  • 20 γρ μεσκλαν
  • 80 γρ αγγούρι σε κυβάκια
  • 30 γρ κρεμμύδι σε φέτες
  • 20 γρ κρεμμύδι φρέσκο σε φέτες
  • 25 γρ ελιές μαύρες ροδέλα
  • 30 γρ κρουτόν ολικής
  • 80 γρ τόνος σε νερό
  • 60 γρ λαδολέμονο

σαλάτα με τόνο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα εκτός από τον τόνο

Ανακατεύουμε καλά

Βάζουμε την σαλάτα σε ένα πιάτο και στολίζουμε στην κορυφή με τον τόνο και λίγο

από το κρεμμύδι μας

σαλάτα με τόνο

Λαδολέμονο

Υλικά

  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 35 γρ λεμόνι χυμό
  • Θυμάρι,αλάτι,πιπέρι
  • 1κ.γ μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε και αυτό

 

*Η συνταγή της επιτυχίας του Gazi College βρίσκεται τόσο στο τέλεια διαμορφωμένο περιβάλλον του που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη κολεγίου, όσο και στις γευστικότατες δημιουργίες της κουζίνας.

 

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Gazi College για τη φιλοξενία του

 

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

Βρείτε το Gazi College στην Αθήνα στην οδό Περσεφόνης 53 και στον Πειραιά στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 117

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon

Μπακάλ

Ελιά Λεμόνι

Μαύρη Χήνα

Kitchen Bar

Ambrosia

Ρινόκερος 

Canteen

Χάλαρο

Uma Chefs Home Experience

Mono Restaurant

Ergon Αγορά

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι